22 juli 2013

Ritningen del 2/7

Leker med berättarperspektiv

Första månaden i Alger spenderade Keegan på att besöka rika europeiska kolonisatörer även om det ibland var långt ifrån njutbart. Deras åsikter om kolonierna och deras folk kunde få honom att hårt  krama om de fina franska tekopparna. För varje ivägslängd obrydd kommentar tänkte han på mrs Dera som tagit hand om Kimothy som om det varit hennes egen son. Mrs Dera som hade sett deras nöd och släppt in dem i sitt liv. 

Men att knyta kontakter var vad Keegan var bra på och när Kimothy berättat om sin dröm gick det smidigt för Keegan att hitta en lärlingsplats åt honom. Han började alltmer umgås bland Afrikas bästa aeroingenjörer i förklädnad till en intresserad investerare och kring skeppet Kimothy hjälpte till att bygga på. Valkyrie.

Det var efter att ha fått följa med på Valkyries jungfruresa Keegan började drömma om att flyga. Skarpa drömmar om att styra ett skepp genom ett hav av moln. Inte Valkyrie som var ett luftbalongsskepp utan ett fartyg likt de som seglade på Medelhavet. Skeppet i hans drömmar hade master som växte upp från däcket till knotiga lövträd som fällde ut sina kronor likt gröna vingar.

Keegan odlade noggrant sin relation med Vakyries kapten och när alla skeppets barnsjukdomar var botade fick Keegan förfrågan att följa med på deras första längre handelsresa ner till Johannesburg. När han berättade detta för Kimothy flinade ynglingen brett.
"Se och lär Oliver, för när ni kommer tillbaka kommer jag ha tagit mitt mästerprov"

Inga kommentarer: