24 juni 2013

Molngläntans gömda pärlor: Pilfinken

Pilfinken var ett av Molngläntans mindre fina caféer. Det var sällan en turist letade sig hit eftersom baren var belägen långt bort från de soliga terraserna ovanpå första ring. Nej, Pilfinken var beläget i den flygande stadens första och nedersta ring. De stora blixtmotorerna hördes tydligt och solens strålar hade aldrig letat sig in hit. Turisterna som anlände till första ring tog genast de vackra hissarna upp till de legendariska trädgårdarna. Där kunde de få all information en nyfiken behövde för att tillfredsställas.

Men även om de fick veta att Molngläntan hade 1434 fasta innevånare stod det inte att de flesta av dem aldrig satt och njöt i solljuset på andra och tredje ring. Innevånarna satt istället bland de tomma dockningstationerna i lufthamnen och beundrade solens upp och nedgång innan hamnen hamnade i stadens skugga.

Pilfinken var dock inte ett tillhåll för hamnarbetare utan var beläget i första rings centrum. Trånga korridorer som bildade ett spindelnät runt de stora motorerna slutade här, nära värmen av de vattentankar som omgav dem.

Kransen, som den innersta gatan kallades var betydligt bredare än resten av nätet och var öppet upp mot andra rings maskinrum. Det var här de som jobbade på andra ring färdades upp längs de smala trapporna och det var här de samlades efter jobbet för att umgås, trädgårdsmästare och städare, målare och guider.

Det var framför allt de som jobbade åt Molngläntans överklass som samlades på Pilfinken för att avnjuta en kopp te och de utsökta små bakelserna. För den som ville få reda på hemligheter var det här det naturliga stället att börja.


En liten aptitretare för dig min vän. Hoppas du blir sugen på mer

P.s. Jag har gett upp att uppdatera på helgerna för hela helgen har jag varit utan internetuppkoppling så från och med nu blir det måndag och torsdagar.

//Den fantastiska Evelina

Inga kommentarer: