12 juli 2012

Sommaruppehåll

Att vara stationerad i mitten av norrlands innland utan personlig dator har tvingat min blogg till ett sommaruppehåll nu i Juli. Kommer vara aktiv igen mitten av Augusti, då är jag tillbaka till mina drömmars stad, hurmLuleåhurm, och kommer förhoppningsvis ha min musa nära till hands.

Jag kom in på Kreativt skrivande idag. Loggade in kvart över ett på antagning.se men tog mig in först vid två. Sidan var något överbelastad och först vid halvfyratiden fick jag veta att jag var antagen på Kreativt Skrivande. Så jag peppar hårt för höst terminen. Nu börjar jag ju vara veteran, vet mina svaga sidor, vad jag ska undvika och vad jag ska satsa på.

Att vara ute och gå i skogen under arbetsveckorna får mig att fundera kring Sawaels irrfärder väldigt mycket. Det gås otroligt mycket i den boken. Speciellt transportsträckor som jag inte skrivit virvlar runt tillsammans med mina geologtankar. Jag har en väldigt klar bild av vilka bergarter som är i bergen de vandrar genom x)

I mitt första utkast struntade jag i transportscenerna, jag ville bara skriva de coola dialogerna och aktionscenerna men nu är det just karraktärsutveckling genom långsama scener som fashinerar mig. Har dock lite tid att skriva och den tid jag har till övers går till att läsa. Mycket fanfiction har det blivit men även böcker som Day watch och Släktet.

Får se när jag har tid med nästa inlägg och trevlig sommar på er så länge!

1 kommentar:

Jenny sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har! Låter som du kommit långt i ditt skivande! Härligt!
Ska bli spännande att följa dig när din semester är slut. Då börjar visserligen min, men jag tror att uppkopplingen kommer fungera där, djupt in i Gotlänskskog. ;).
Ha en underbar semester!