11 feb. 2010

Cosplay

Som du kanske har märkt älskar jag att klä ut mig =) Eller klä upp mig, beroende på hur man ser det. Vi galna estetnaturare (och nördar; jag och Cajsa^^) brukar någon gång då och då komma till skolan i allt annat än vanliga kläder ;) Vi har varit Medeltida, Steampunk och Pirater

Men nu har vi börjat spåna på att cosplaya (hatar låneord!) Vilket jag inte vet om ni vet vad det betyder så jag tänkte börja med att förklara.
Så... Wikipedia:

Cosplay
(japanska コスプレ, kosupure, från costume play) är en japansk form av maskerad. I Japan innefattar det all sorts kostymering, från medeltid till framtid. I väst används begreppet främst om karaktärer med ursprung i japansk populärkultur.

Cosplay kan sägas vara animens och mangans motsvarighet till hängivna Trekkies och Tolkienanhängare. Genom att sy en dräkt efter en karaktär som man tycker om och sedan bära den till ett konvent visar man sin uppskattning. Målet är att porträttera karaktären så gott man kan.

Dvs, man visar hur nördig, jag menar hängiven man är ;)

Så... Jag fick kontakt med några trevliga Umebor (Ja,ja... Umebor KAN vara helt okey... om de bor en bit utanför stan =P) som cosplayar Hetalia.

Och för dig som inte vet vad det är så är det en serie där varje karraktär motsvara ett land i världshistorien och fokus läggs på Axelmakterna och de Alierade under världskrigen och deras personliga historia. länk


Så... Vi kommer att klä ut oss till de nordiska länderna vi älskar så högt:


Från vänster: Finland, Sverige, Danmark, Norge, Island.
Jag kommer att porträttera Danmark och Cajsa Island =)
Och utöver de andra tre har vi en Ryssland också =)
Vi började vår jakt i veckan efter kläder och efter att besökt Kupan, Röda Korsets second hand har vi kommit så här långt:

Målet är att kunna göra en kul sketch av krigen runt 1809 =)
Så... Dags att börja sy XD

Inga kommentarer: