5 maj 2012

En månad av tysnad innan Cypern

En månad av årstidsväxling, min födelsedag kom och gick och jag fick tillfälle att promenera på isen i solsken sent på kvällen. Inspirationen kom flytande tillsammans med ljusets övertag. Snön smälte och jag började fundera på en fantasyhistoria satt i denna föränderliga stad; Luleå.

Årets sista snö? Tydligen inte
Idag vräker snön ner och jag håller på att packa min 65l ryggsäck med saker jag kommer behöva i Cypern under en vecka.
Cypern... Vad jag har längtat, jag reser tillsammans med de i min klass som går samma inriktning som jag, malmgeologi och miljögeokemi. Vi ska vara ute i fält tio-tolv timmar per dag så det blir inte så mycket turistande men mycket geologiskt intressanta lokaler. Mitt mål är att få med mig tydliga fossil hem, kalksten med snäckskal i eller något liknande. och kanske några lavabomber. De skulle bli bra i min bokhyllesamling.

Inspirations sökande har jag ägnat mig mycket åt den senaste tiden. I Cypern kommer jag ta väldigt mycket foton med tanke på Lindonwing, min steampunk roman som utspelar sig i ett alternativt Europa.  Här hemma har jag sprungit runt och samlat bilder som inspiration till en ny roman idé. Men än berättar inget mer än :p

Skolans väggar är prydda av ordspråk som LTUkarriär har satt upp och jag har haft en liten pokemon jakt på dem. Ganna catch them all!!! Och de ger mig små puffar av inspiration när jag går till och från mina föreläsningar.

Något jag förtretat försöker göra, med varierat resultat
Men det här med bloggande, jag har haft ett uppehåll på en månad och jag känner mig lite skylldig, inte mot mina läsare (om jag har några ;)) utan för att jag har lite svårt för rutiner och jag hade trott att skriva, som jag tycker mycket om, skulle bli en lätt rutin. Så jag har bestämt mig för att blogga måndag, torsdag och lördag. Och mitt huvudämne är Månskensförfattaren, vad som inspirerar mitt skrivande och min väg mot en färdig fantasyroman.

Jag vet inte om jag kommer ha någon tid eller tillfälle att skriva till veckan men mina anteckningsböcker brukar flitigt användas under resor och jag tror inte denna resa kommer vara något undantag. Resedagbok och Lindonwing, Sawaels irrfärder och mitt nya projekt får stanna hemma.

Cypern här kommer jag!!! :D

Inga kommentarer: