24 dec. 2009

Sawaels irrfärder 9.1

XD När jag kopierade över från Word glömde jag det första stycket! Ber så hemskt mycket om ursäkt. uhm, det kanske inte ehövdes för att ni skulle fatta vad som händer men det är i alla fall Miwaelis bild av vad som händer när hon möter Irowael på morgonen den dag Maar får meddelandet om överfallet på Sawael... Så en liten julextre =D

Det här är altså stycket innan kapitel 9...Miwaeli var nog den enda som såg att Arvtagaren fått veta något upprörande. Hennes bror hade käkarna lite hårdare ihopbitna än vanligt och han utstrålade inte sin vanliga säkerhet.
Hon neg för rådsherrarna innan hon la sin handskbeklädda hand på sin faders axel. Hon viskade några meningslösa avskedsord i hans öra.
Irowael mötte kort hennes blick när hon passerade honom. Hon såg i hans ögon att han förstod att hon anade något. De var tvillingar och när de varit små hade de alltid smitit iväg från sina studier för att gå på äventyr. Det var annorlunda nu. Irowael var arvtagare till Dimhed, hertigdömet klanen Sanglynx härskade över. Hon å andra sidan väntade på att bli bortgift. Hon skred ut ur rådsalen och drog igen dörrarna bakom sig.
Men Miwaeli hade utvecklat en talang för att manipulera som var i klass med hennes brors.
Eftersom tvillingarna var de enda som någonsin lyckats övertala Härskaren att ändra på sitt ord, hade de båda flertalet tjänster att kräva. Miwaeli använde dem noga men flitigt vilket var orsaken att hon ännu inte var gift.
Det sista hon såg när hon drog igen dörrarna var hur Maar, Irowaels magiker, viskade något i hennes fars öra. Informationen fick hertigens ansikte att svagt spegla en känsla hon inte sett på länge. En blandning av förfäran och triumf.

1 kommentar:

Michelle sa...

mesigt av dej att glömma :P :)
men en mycket bra inledning, känns som att man någon gång i framtiden vill läsa om något exempel på hur duktig hon är på manipulera ;)
bra beskrivet också hur hon... förde sig eller va man ska kalla de? kunde se de framför mig :)
julkram på dej :)