1 aug. 2013

Smärta!

I måndags fixade jag en tid hos en kiropraktor som knäckte till min ländrygg och jag fick tillbaka min rörlighet. Innan jag fick komma för kunde jag knappt gå och än mindre sitta. Jag har fortfarande ont men nu kan jag I alla fall sitta. Och vrida på höfterna.

Men inte nog med att min rygg är paj så fick jag migrän igår. Migrän med känslan av att ena ögat höll på att sprängas och bortdomnad tunga. Det har aldrig hänt förut så jag blev lite rädd för att jag höll på att få en stroke. Jag ringde min fästmans mamma som är sjuksköterska men det är tydligen inte ovanligt bland värre migränanfall.

Men men, mindre gnäll och mer skriva!

jag har två delar i min bok som är väldigt lika, ena i första halvan av boken och den andra riktigt i slutet och jag har bestämt mig för att skriva om den ena. Då bok två kommer att byggas vidare på det som hander i slutet i bok ett behöver jag bygga om den första. Och det kommer bli svårt för att de svallvågor den händelsen orsakar måste fortfarande vara kvar.

Och det är detta, planera, lösa problem och skelletskriva min roman jag älskar. Att bygga upp en historia av episka mått och måla med en bred pensel.

Det andra jag gillar med att skriva är att finslipa, byta formuleringar och försöka hitta bra sätt att beskriva den känsla jag försöker fånga. I det närmaste skriva poesi.

Det jag inte gillar är mängdskriva. Att få ner mitt råmanus så att jag kan få en bättre helhetsbild över min bok. Och det är just detta jag måste göra.

Inga kommentarer: