25 juli 2013

Bra väder!

Hade tänkt skriva en lång utläggning om skägg idag. Det är nämligen så att alla män på 1800-talet hade skägg. Men, min rygg pajade igen igår. Åkte buss till och från jobbet. Inte bra :'( 

Så idag har jag gått strandpromenaden i Ersmark, sjukanmält mig, gått till och från Kåge och legat på gräsmattan och varit bitter på att jag inte kan sitta. Ska stå på bussen imorgon och knarka värktabletter så att jag kan jobba. Och min utläggning om skägg får vänta tills jag kan nörda ner mig i internet träsket utan att tyst svära över mina diskar.

Simma lugnt
/Irowael

22 juli 2013

Ritningen del 2/7

Leker med berättarperspektiv

Första månaden i Alger spenderade Keegan på att besöka rika europeiska kolonisatörer även om det ibland var långt ifrån njutbart. Deras åsikter om kolonierna och deras folk kunde få honom att hårt  krama om de fina franska tekopparna. För varje ivägslängd obrydd kommentar tänkte han på mrs Dera som tagit hand om Kimothy som om det varit hennes egen son. Mrs Dera som hade sett deras nöd och släppt in dem i sitt liv. 

Men att knyta kontakter var vad Keegan var bra på och när Kimothy berättat om sin dröm gick det smidigt för Keegan att hitta en lärlingsplats åt honom. Han började alltmer umgås bland Afrikas bästa aeroingenjörer i förklädnad till en intresserad investerare och kring skeppet Kimothy hjälpte till att bygga på. Valkyrie.

Det var efter att ha fått följa med på Valkyries jungfruresa Keegan började drömma om att flyga. Skarpa drömmar om att styra ett skepp genom ett hav av moln. Inte Valkyrie som var ett luftbalongsskepp utan ett fartyg likt de som seglade på Medelhavet. Skeppet i hans drömmar hade master som växte upp från däcket till knotiga lövträd som fällde ut sina kronor likt gröna vingar.

Keegan odlade noggrant sin relation med Vakyries kapten och när alla skeppets barnsjukdomar var botade fick Keegan förfrågan att följa med på deras första längre handelsresa ner till Johannesburg. När han berättade detta för Kimothy flinade ynglingen brett.
"Se och lär Oliver, för när ni kommer tillbaka kommer jag ha tagit mitt mästerprov"

18 juli 2013

Ritningen del 1/7

Har inte betaläst detta, bara så ni är förvarnade ;)

Keegan bar försiktigt på mrs Deras tebricka när han klev in i det stora ovala rummet. Kimothy satt redan på den tjocka röda mattan och plockade bland frukterna i den stora kaklade skålen. 

Försiktigt ställde Keegan ner silverbrickan och satte sig mittemot sin vän. Kimothy tittade upp på Keegan under de låna bruna lockarna. 
"Jag vill bygga ett flygande skepp" sa han och tog en tugga av äpplet han höll i. Keegan la några myntablad i de två vackra kristallglasen innan han svarade.
"En postskyttel? Som vi såg på världsutställningen i Dublin?" Han ställde sig upp på knä och hällde det ångande teet ner i glasen från en halv famns höjd. Kimothy skakade på huvudet.
"Nej, inte en skyttel utan ett handelsskepp" Keegan ställde ner tekannan och räckte över ena glaset till Kimothy med båda händerna.
"Ett gasbalongskepp?" Kimothy tog emot glaset och fiskade fort upp myntabladen med sn tesked.
"Nej" sa han igen. "Ett handelsskepp drivna av blixtceller" 
Keegan höjde ena ögonbrynet och smuttade på sitt te.
"Likt de krigsskepp Frankrike håller på att utveckla?"
"Just precis, men för handel, förslagsvis kryddor"
"Det skulle aldrig gå runt"
"Men med min kunskap om blixtceller från Akademin kan..." Keegan ställde ner glaset så att tebrickan sjöng.
"Inget de lärde dig kan eller ska du använda"
" Vi kan hitta en väg runt..."
"Jag sa nej" sa Keegan kallt och såg känslorna spela över tonåringen framför sig. Det var känslor som tydde på en förlorad dröm, nej, ett krossat hjärta. Kimothy såg ner i sitt te och sjönk ihop något.
"Är flyga så viktigt för dig?" frågade Keegan efter ett ögonblick. Kimothy vickade något nekande på huvudet och spände kinderna i ett helt rakt leende.
"Det är inte just det, utan att få skapa något storslaget, mågot som endast jag kan hantera och använda fullt ut." De satt tysta och drack upp sitt första glas te. Keegan serverade smidigt det andra och lutade sig bakåt.
"Du har ingen ekonomi att bygga ens en motor till en skyttel" sa han sakligt.
"Du skulle kunna..." Keegan höll upp en hand.
"Och du har inte tillräckligt med erfarenhet." Kimothy svarade med påståendet med en mörk blick.
"Men" Keegan sippade på sitt te "Vi kan nog hitta dig en lärlingsplats bland hangarerna utanför Alger." 
Kimothys ansikte sprack upp i ett stort leende.

Algeriskt ordspråk:

Le premier verre est aussi doux que la vie,
Le deuxième est aussi fort que l'amour,
Le troisiéme est aussi amer que la mort.

15 juli 2013

.......host host........

Så, egentligen borde det vara en kort text här men då jag fortfarande är sjuk, blev sjuk igen i fredags, så kommer den på torsdag. 

Ja håller på att skriva en kort liten följetong om ritningen till Lindonwing. Och en hel del te. Syns på torsdag

11 juli 2013

Skecon och Fandoms

Febern har släppt
Hostningarna stoppat
och min röst är tillbaka!
 
Skecon I helgen var helt underbart. Jag som är något folkskygg (men inte blyg!) trivdes väldigt bra med att det inte var allt för många personer.
 
På redagen uppträdde jag och Skak på Talangjakten under vårt partnerpoinamn Lindonwing Crew. Smygreklam? Ppfff, förstår inte vad du syftar på. Vi van inte men blev väldigt populära och under Ravet övade vi oss på att poia bland folk. Och springa upp på scen ibland så klart.
 
Trots att bara en halv av mina tre tänkta cosplay genomfördes hade jag olika utklädnader varje dag. Fredag var lite allmänt steampunk och mys inför uppträdningen. Lördag blev en snygg räddning av Sherlock och söndag blev spontant Rödluvan.
 
En tjej kom fram till oss på lördagen och kände igen oss från Internet. Helt otroligt med tanke på hur mycket Sherlock det finns här ute och jag fick en ego boost som hette duga.
 
Inför konventet vann jag 200 kr på FutagoShop.se som var där och sålde och spenderade allt på Full Metal Alchemist prylar av olika slag. I en givande discussion som följde på detta kom jag fram till att mina fandoms inte motsvarar den fanfiction jag laser utan de jag helst ser fanart inom, köpper prylar kring och saknar ner till djupet av min själ.
 
Mina fandoms är:
Firefly
FullMetal Alchemist
Tower of God
och så klart
Lindonwing  ^_~
 
Varför laser jag då så lite av det som skrivs I dessa fandoms?
Svar: De håller inte tillräckligt hög kvallitet.
 
Bleh... känner mig som DN:s litteraturkritiker. Men det är sant. jag avgör fort om något är värt för mig att läsa och om det är något jag gillar laser jag ofta mer av den författaren, oavsett fandom. Jag vill helt enkelt kunna sortera/filtrera genom stora mängder material för att hitta det jag vill ha. Och då är de stora, mer vuxna fandomsen jag drar mig till. Såsom NCIS, Stargate:Atlantis och Sherlock.
 
Nästa vecka återgår min Festman till sitt jobb och min fritid kommer till stor del att ägnas åt att skriva, poia och läsa statistik. Och då jag kommer ha tillgång till en dator kvällstid, var beredd på bilder ;)
 
//Evelina / Sushi / Irowael

4 juli 2013

Veckans prioriteringar

Hela den här veckan har jag bott I min festmans underbara stuga, endast 15 minuter från jobbet. Helt underbart och jag har fått tillgång till otroligt mycket av min tid! Varje dag har jag simmat I Skellefteälvens sextongradiga vatten och påtat kring de tre små söta husen.

Trots all denna extra tid har jag inte skrivit något och jag har inte ångest över det. Nu när min festman har semester ligger mitt fokus på att göra typiska sommarsaker, gyckla på gräsmattan, bada, ta långa skogspromenader...

Detta har gjort att jag har fått tillbaka min skrivarlängtan. jag längtar efter att skriva klart det kapitel jag just påbörjat och jag samlar inspiration och fakta tills när Josef börjar jobba igen om 1½ vecka.

Helt frånskilld världen har jag inte varit då Skecon börjar imorgon! jag har pysslat till min piratpistol för att den ska se mer steampunk ut. Och jag har haft in min bruna skinnkappa till skomakaren för helrenovering. Jag var tvungen att betala det hutlösa priset av 80kr. Ingenting! Hade jag mer skinnkläder skullejag lämna in dem en gång I halvåret.

Jag hoppas på att träffa massa trevliga människor på Skecon och kanske till och med skaffa mig någon mer bloggintresserad.

För dig som är något insatt I min värld, jag tar gärna emot frågor om karaktärerna som jag kan svara på med en mininovell

2 juli 2013

Konsten att hitta besättningsmedlemmar: Mary-Ann

"Du menar att de pengar du ärvde av din farbror är spenderade. Alltihopa." Keegan drog lite missnöjt på munnen.

"Och inte nog med det, du och den där gatungen har tagit lån för mer pengar än vad du ärvde till att börja med." Keegans ögon blev hårda och hans käkar spändes.

"Du är ansvarig för mig din idiot, när hade du tänkt meddela mig om att jag inte har någon hemgift och att du tänkt sluta betal mitt underhåll?" närmast skrek Mary-Ann.

"Jag tänkte erbjuda dig styrmansposten." sa Keegan kallt. Mary-Anns ögon blev stora och hennes knutna händer slappnade av. Hon började säga något men stängde munnen utan att ett ljud passerade hennes läppar. Hon la armarna i kors under brösten och började stryka sig själv långsamt på överarmarna.

"Men jag har ingen erfarenhet och jag är bara arton"

"Från och med det att du kliver ombord är du 22 och gatungen kan lära dig allt du behöver veta."
Mary-Ann slog skamset ner blicken.

"Snälla, berätta inte för Kimothy vad jag sa."

"Skall jag ta det som ett accepterande?" Mary-Ann släppte ner armarna och log sitt skimrande leende.

"När börjar jag kapten?"